Tuotevalitsin räätälöitävien tuotteiden myyntiin

Tuotevalitsin ohjaa ja helpottaa asiakkaan ostamista, sillä se mahdollistaa räätälöityjen tuotteiden ja ratkaisujen tarjoamisen verkossa. Työkalu soveltuu etenkin keskisuurten yritysten teknisten tuotteiden myyntiin. Tuotevalitsin soveltuu sekä asiakkaille että myyjille: asiakkaille se toimii itsepalvelutyökaluna tuotekonfiguroinnissa ja myynnissä se toimii myös myynti- tai tarjouskonfiguraattorina.

Tuotevalitsin:
 • helpottaa laajan tuotetarjoaman esittelyä
 • tehostaa tilaus-tarjousprosessia
 • parantaa asiakaspalvelua
 • vähentää tuotevalintaan liittyviä virheitä

Testaa soveltuuko tuotevalitsin yrityksellenne

Ohjattu tuotevalinta

Tuotevalitsin

Hyödyt

Ohjaa ja visualisoi asiakkaan tuotevalintaa

Tuotevalitsin räätälöi automaattisesti monimutkaisetkin tuotteet ja ratkaisut asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Työkalu kertoo mitä tietoja tarvitaan, ja konfiguroi ja visualisoi tuotteet automaattisesti tiedon pohjalta. Näin mahdollistuu massaräätälöinti verkossa.

Poistaa myynniltä työllistävät tuotekyselyt

Työkalu tarjoaa asiakkaille itsepalvelu-toiminnon, jolloin myynniltä ja suunnittelijoilta poistuu työllistävät tuotekyselyt. Myynti voi keskittyä monimutkaisiin ratkaisutoimituksiin kun puhelin ja sähköposti hiljenevät.

Vähentää tuotevalintaan liittyviä virheitä

Työkalu vähentää käsityön tarvetta, jolloin myös virheiden todennäköisyys pienenee. Työkalu toimii myyjän tarjous- ja hinnoittelutyökaluna, joka nopeuttaa tarjousten ja tilausten käsittelyä sekä vähentää teknisen osaamisen merkitystä.

Parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa myyntiä

Tuotevalitsin yhdistää kaikki tarjous-tilausprosessissa tarvittavat tiedot ja ohjaa asiakasta ostamiseen saakka. Ostamisen helppous sitouttaa asiakkaan yritykseen. Tuotevalitsimen avulla palvelet myös kv-jälleenmyyntiä ajasta ja paikasta riippumatta.  

Kevyt ja helposti integroitava ratkaisu

Tuotevalitsin on suunniteltu myynnin ja ostamisen helpottamiseen. Se ei ole raskas IT-projekti, vaan kevyt ratkaisu keskisuurille yrityksille. Voit heittää Excelin roskiin ja integroida Tuotevalitsimen yrityksesi taustajärjestelmiin (ERP, CRM ym.).

Soveltuu erityisesti teknisille tuotteille

Työkalu on suunniteltu teollisuuden tarpeiden pohjalta. Se sopii niin jälleenmyyjien kuin loppuasiakkaiden käyttöön.

Esimerkki Tuotevalitsimesta

Maksuton Tuotevalitsin-opas nyt ladattavissa

Tuotevalitsin on herättänyt paljon kiinnostusta erityisesti B2B-yritysten keskuudessa. Niinpä teimme maksuttoman oppaan, joka kertoo kattavasti ja konkreettisin esimerkein Tuotevalitsimen hyödyt myynnille, asiakkaalle, markkinoinnille ja muille osapuolille. Neuvomme Tuotevalitsimen käyttöönotossa ja esittelemme konkreettisia esimerkkejä. 

"Tärkeintä meille on ollut se, että olemme saaneet Tuotevalitsimesta äärimmäisen hyvää palautetta niin asiakkailta kuin omilta myyjiltä. Asiakkaat voivat itsenäisesti rakentaa käyttökohteeseen sopivan ratkaisun ja myynti saa keskittyä todelliseen myyntityöhön kun työllistävät kyselyt poistuivat. Lisäksi verkkopohjaisen työkalun käyttöönotto on ollut yksinkertaista ja helppoa."  

- Hannu Jokinen, Purso Oy Valaistusjärjestelmät

Lataa maksuton opas!

Purso - tehoa myyntiin tuotekonfiguroinnin automatisoinnilla

Lue lisää
 • Tuotevalitsin / Konfiguraattori
 • Myynnin digitalisointi
 • Myynnin työkalut

Rudus - myynti ja asiointi verkkoon

Lue lisää
 • Myynnin digitalisointi
 • Asioinnin digitalisointi
 • Ostamisen helpottaminen

BMI - tuotevalitsin ostamisen apuna

Lue lisää
 • Ostamisen helpottaminen
 • Asioinnin digitalisointi
 • Tuotevalitsin / Konfiguraattori

Opas Tuotevalitsimen suunnitteluun

Lataa maksuton pikaopas verkkopohjaisen tuotekonfiguraattorin suunnittelemiseen. Oppaassa kerrotaan, mitä hyötyjä yritykselle ja asiakkaalle on Tuotevalitsimesta.

Lataa maksuton Tuotevalitsin opas

Blogi

02.05.2022

Minne menet B2B-verkkokauppa?

Viimeiset kaksi vuotta ovat moukaroineet B2B-myyntiä pakottaen sitä reagoimaan nopeasti uusiin tilanteisiin. Miten tiivis muutostahti on vaikuttanut B2B-verkkokauppaan ja myyntiin yleisesti?
Lue lisää

14.03.2022

Miten valita sopiva verkkokauppa-alusta?

Keskeinen vaihe verkkomyynnin kehittämisessä on alustan valinta. Vaikka päätös on tärkeä, älä lähde vertailemaan verkkokauppa-alustoja ennen kuin tiedät yrityksesi ja loppukäyttäjien tarpeet. Alusta on va....
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö, palaamme asiaan mahdollisimman pian!