Tarjoustyökalu (CPQ) tehostaa B2B-myyntiä

Verkkopohjainen tarjoustyökalu on yritysmyynnin prosesseihin räätälöity B2B-myynnin ratkaisu. Sen avulla myyjät rakentavat nopeasti tarjouksen sekä hallinnoivat ja päivittävät versioita myyntiprosessin eri vaiheissa. Myyjä valitsee asiakkaalle tarjottavat tuotteet ja määrät sekä mahdolliset asiakaskohtaiset hinnat tai muut alennukset. Työkalun tueksi voidaan rakentaa erilaisia laskureita esimerkiksi hinnan laskemiseen. Lopuksi myyjä lähettää tarjouksen asiakkaan sähköpostiin PDF-versiona ja/tai linkin ostoskoriin. Asiakkaalle voidaan tarjota mahdollisuus muokata tuotteita tai niiden määrää, tai pelkästään hyväksyä / hylätä tarjous.

Tarjoustyökalussa versioiden hallinta yksinkertaista. Sekä myyjä että asiakas ovat koko ajan tietoisia, mistä tarjousversiosta on kysymys. Myyjä voi seurata avoimena olevien tarjousten tilannetta sekä asettaa itselleen muistutuksia tarjouksen seurannan helpottamiseksi.

Tarjoustyökalu voidaan kytkeä verkkokauppaan tai tilausjärjestelmään niin, että asiakas voi itse valita itse tuotteet ja määrät, joiden pohjalta hän tekee tarjouspyynnön. Verkossa tehty tarjouspyyntö menee myyjän sähköpostiin, jolloin myyjä voi reagoida tarjouspyyntöön nopeasti. Tarjoustyökalua voivat käyttää niin yrityksen omat myyjät kuin jälleenmyyjätkin. Jälleenmyyjät näkevät työkalun avulla omat hintansa (ja mahdolliset muut kulut) ja voivat sen pohjalta tarjota tuotteita haluamallaan hinnalla eteenpäin omille asiakkailleen.

Tuotekonfigurointi estää turhien virheiden syntymistä

Tarjoustenhallintaan liittyy usein räätälöitävät eli asiakkaiden tarpeen mukaan rakennettavat tuoteratkaisut. Tuotekonfiguraattori on työkalu, joka ohjaa myyjää tekemään suoraan tuotantokelpoisia tuotekokoonpanoja. Näin myyjän ei ole edes mahdollista tehdä tai tarjota asiakkaalle yhteensopimattomia yhdistelmiä. Tuotekonfiguraattori onkin asiakkaille tarjottavan Tuotevalitsimen ns. back-office työkalu, jonka avulla yrityksen on mahdollista ennakoida tarjouskannan pohjalta tehtäviä ostoksia. Ennakoinnin avulla yritys voi suunnitella entistä paremmin omia materiaalihankintojaan sekä analysoida, minkälaisia ratkaisuja on tuotettava.

Tuotekonfiguraattori soveltuu erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Koska tuotekonfiguraattori suunnitellaan myynnin lähtökohdista, se nopeuttaa tarjousten ja tilausten käsittelyä sekä vähentää teknisen osaamisen merkitystä. Näin tehdessään se myös vähentää turhia suunnittelu- ja tuotantovirheitä tuoden yritykselle selkeitä kustannussäästöjä.

Tuotekonfiguraattori ei ole mikään raskas IT-projekti, vaan kevyt ratkaisu keskisuurille yrityksille. Voit käyttää sitä itsenäisesti tai ottaa sen osaksi SOLU SalesTool myyntialustaa. Ottaessasi tuotekonfiguraattorin käyttöön, voit heittää Excelin roskiin ja integroida työkalun yrityksesi taustajärjestelmiin (ERP, CRM ym.).

Hinnoittelutyökalu muuttuvien hintojen hallintaan

Hinnoittelutyökalu sujuvoittaa jatkuvasti muuttuvien hintojen hallintaa. Työkalu sopii etenkin satojen tai tuhansien tuotenimikkeiden myynnin ja hinnoittelun tehostamiseen, ja se auttaa myyjää optimoimaan sekä ylläpitämään tuotteiden myyntikatteita.

Hinnoittelutyökalu

Asiakaskohtaiset hinnastot suoraan verkosta taiton automatisoinnilla

Taiton automatisointi on verkkopohjainen työkalu, jonka avulla myynti ja markkinointi voivat päivittää ja räätälöidä erilaisten tuotekatalogien, esitteiden, hinnastojen ja kuvastojen tietoja. Työkaluun määritellään haluttu visuaalinen ilme, jolloin pelkkien tuotetietojen ja hintojen lisäämisen tai päivittämisen avulla voidaan nopeasti tulostaa yrityksen brändin mukaisia tulosteita. Työkalu taittaa ammattimaisen näköiset tulosteet ja tarvittaessa myös korkealaatuisia ja painokelpoisia aineistoja nappia painamalla.

SOLU SalesTool

- myyntialusta, joka kokoaa yhteen kaikki myyjän työkalut
 
SOLU SalesTool on B2B-yrityksille räätälöitävä kokonaisuus, joka kokoaa yhteen yrityksen myynnin tarvitsemat työkalut. Ensin tarkastellaan myynnin prosessia ja valitaan sitä parhaiten tukevat ja toimintaa tehostavat työkalut. SOLU SalesTool on innovatiivinen ja vuosien kokemukseen pohjautuva ratkaisu, joka tarjoaa myynnille skaalautuvuuden mahdollisuudet. Kun kaikki tieto ja toiminnallisuus on yhdistetty keskitettyyn työkaluun, kuka vain voi hypätä asiakkuuteen sisään ja jatkaa myynnillisiä toimenpiteitä.

ERPiä joustavampi

 • Käyttö mahdollista millä laitteella ja mistä vaan. Vaikka tien päältä kännykästä.
 • Nopea ja hyvin suunnitteltu käyttöliittymä jonka kanssa voit tehdä tarjouksen vaikka suoraan palaverissa asiakkaan luona.
 • Tarjous ei näytä laskulta ja sitä voidaan rikastaa linkeillä kattavampaan tuotetietoon.
 • Tarjouksen hyväksyminen, tilaaminen ja uudelleentarjoaminen on suoraviivaista. Lyhentää myyntiprosessia.
 • Automaattiset muistutukset asiakkaalle (ja myyjälle) avoimista tarjouksista. Vähemmän unohtuneita tarjouksia.

Myyjän paras kaveri

 • Nopea tapa tehdä ulkoasullisesti miellyttävä tarjous tarvittavien liitteiden kera
 • Kaikkien myyjien kaikki tarjoukset samassa paikassa tuoteryhmittäin
 • Tarjousten statuksen seuranta
 • Aktiivinen linkki tuotesivulle, eli nettisivuille, jossa tarjotaan enemmän tietoa
 • Mahdollisuus muistutuksiin niin myyjälle kuin myyntijohdolle
 • Kattava ja selkeä raportointi
 • Integraatiot ERP-järjestelmiin ja verkkokauppaan - sieltä tulee hinnat ja saatavuustiedot
 • Asiakaskohtaiset sopimushinnat luovat tarjoustyön pohjan, mutta hinnaston muutokset otetaan huomioon
 • Rahtilaskennan mahdollisuus