Tee sähköisestä tuotetiedon hallinnasta kilpailuetu!

Keskitetty tuotetiedon hallinta opas kansi
Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana tavanneet yli 200 teollisuuden ja teknisen kaupan alan yritystä. Ja lähes säännöllisesti hämmästyneet siitä, miten hienoja tuotteita tässä maassa on. Kilpailukykyisiä, teknisesti ylivoimaisia, ehdottomasti kansainvälisillä markkinoilla pärjääviä tuotteita. Miksi niitä ei sitten myydä verkossa? Miksi niitä ei viedä ulkomaille?
Keskitetty tuotetiedon hallinta opas kansi

Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana tavanneet yli 200 teollisuuden ja teknisen kaupan alan yritystä. Ja lähes säännöllisesti hämmästyneet siitä, miten hienoja tuotteita tässä maassa on. Kilpailukykyisiä, teknisesti ylivoimaisia, ehdottomasti kansainvälisillä markkinoilla pärjääviä tuotteita. Miksi niitä ei sitten myydä verkossa? Miksi niitä ei viedä ulkomaille?

Valitettavan usein tapaamme yritysjohtajia, joiden mielestä kaikki on ihan hyvin. Joo, kasvua ei ole hirveästi näkynyt, mutta.. No, porealtaassa on ihan kivaa. Jos muutaman vuoden päässä odottaa sukupolvenvaihdos, niin uskotaan, että sinne asti pärjätään. Onkohan näin? Ja onko se liiketoiminnan tarkoitus? 

Keskitetty ratkaisu tehostaa prosessia, vähentää kustannuksia ja parantaa asiakaskokemusta

Keskustelemme paljon siitä, mikä on sähköisen tuotetiedon hallinnan ja B2B verkkokaupan hyöty. Moni yritysjohtaja kokee, että heidän yrityksensä on niin lähellä asiakkaan prosessia, ettei toiminnan sähköistämisestä ole hyötyä. Tai että tuotteet ovat niin komplekseja, ettei niitä voi ostaa verkosta – aina pitää olla myyjä välissä. Ja logistiikka! Sehän on niin monimutkaista, ettei sitä voi hinnoitella nappia painamalla. Tosin seuraavassa vaiheessa itketään jo sitä, kuinka ulkomaiset toimittajat tulevat omilla verkkoratkaisuillaan Suomen markkinoille.

Väitämme, että sähköisellä tuotetiedon hallinnalla palvelet nykyisiä asiakkaitasi paremmin ja löydät myös uusia asiakkaita. Tiedämme, että ne teollisuuden ja teknisen kaupan yritykset, kenellä ei vielä ole keskitettyä, sähköistä tuotetiedon hallinnan ratkaisua, käyttävät järjettömiä työmääriä tuotetiedon keräämiseen, rikastamiseen ja julkaisuun. Ja silti asiakkaat eivät löydä haluamaansa tietoa tai tieto on vanhaa. Yhdellä ratkaisulla voisit sekä alentaa omia kustannuksiasi että helpottaa asiakkaittesi ostoprosessia. Jos teet sen hyvin, voit tehdä siitä kilpailuedun yrityksellesi.

Nyt on helppo lähteä liikkeelle. Lataa sähköisen tuotetiedon hallinnan opas ja kutsu meidät kertomaan lisää!

Yhteistyöterveisin,

Marko Rautakoura
TJ, partneri
Julkaistu: 03.11.2015