Tarjoa massaräätälöinti verkossa

Nainen työpöytä kannettava
Ota massaräätälöinnin avuksi verkkopohjainen Tuotevalitsin-työkalu, joka ohjaa ja tehostaa tuotekonfigurointia sekä vähentää virheiden riskiä.

B2B-liiketoiminnassa monet tuotteet ja ratkaisut myydään räätälöidysti: asiakkaan tarpeen ja käyttötarkoituksen mukaan. Yksi tuote tai ratkaisu voi koostua kymmenistä eri tuotteiden yhdistelmistä, joista jokaisen täytyy olla yhteensopiva keskenään. Muuten kokonaisuus ei toimi. Siksi massaräätälöinnin avuksi kannattaa ottaa verkkopohjainen Tuotevalitsin-työkalu, joka ohjaa ja tehostaa valintaprosessia sekä vähentää virheiden riskiä.

Tuotevalitsin pähkinänkuoressa

Tuotevalitsin perustuu ajatukseen, että verkkopohjainen valitsin kysyy ne samat kysymykset, jotka myyjä kysyi asiakkaalta. Näistä tärkeimmät ovat varmasti tarve ja käyttötarkoitus. Sen jälkeen valitsin ohjaa valintaa visuaalisin keinoin sekä teknisin lisäkysymyksin kohti lopullista tuote- tai ratkaisuvaihtoehtoa. Tai vaihtoehtojen joukkoa.

Ohjatun valinnan avulla on mahdollista rakentaa ja vertailla eri vaihtoehtoja: visuaalisuutta, materiaaleja, määriä ja hintoja. Lopullisen valinnan kautta työkalu ohjaa ostamisen kohti tarjouspyyntöä tai suoran tilauksen tekemiseen.

Tuotevalitsimen hyödyt myynnille

Tuotevalitsin voidaan rakentaa joko myynnin avuksi tai tarjota se suoraan verkosta asiakkaan käytettäväksi. Myynnin työkaluna Tuotevalitsin toimii menekkilaskennan, hinnoittelun sekä tarjousten tekemisen työkaluna. Sinne sisällytetään kaikki tarjouspyynnön tekemiseen vaaditut vaiheet, jolloin tarjousten tekeminen nopeutuu. Koska vaihtoehdoiksi rajautuvat vain yhteensopivat tuotteet, Tuotevalitsin vähentää virheiden määrää. 

Tuotevalitsin rakennetaan yleensä myynnin omien tarpeiden ja prosessien pohjalta, jolloin työkalusta tulee saumaton osa yrityksen myyntiprosessia. Se korvaa hankalat Excel-tiedostot ja vähentää työllistävien tuotekyselyiden määrää.

Tuotevalitsin ostamisen apuna

Tuotevalitsimen voi tarjota suoraan verkon kautta asiakkaalle, jolloin se mahdollista omatoimisen tuotekonfiguroinnin. Tuotevalitsin ohjaa visuaalisesti ja tarkkojen kysymysten avulla asiakasta eteenpäin kohti lopullista ratkaisua. Asiakkaan on helppo kokeilla erilaisia tuote- tai ratkaisuvariaatioita, sillä tuotevalinta näyttää vain yhteensopivat vaihtoehdot.

Tuotevalitsin mahdollistaa räätälöitävien tuotteiden ja ratkaisujen ostamisen milloin vain ja mistä vain. Se tarjoaa nopean tavan vertailla kustannuksia ja suorittaa ostamisen. Samalla yrityksen asiakaskokemus paranee.

Tuotevalitsin on saanut paljon kehuja asiakkailtamme. Käy lukemassa, miten Purso tehosti toimintaansa ja paransi asiakaskokemustaan Tuotevalitsimen avulla.

Lataa myös juuri julkaistu Tuotevalitsin opas:

 

Yhteistyöterveisin, 

Julkaistu: 27.08.2019