Kiivasta keskustelua B2B verkkokaupan kehityksestä e21:n aamiaisella

B2B verkkokauppa
Markoa pyydettiin kertomaan Kauppakamarin johtajaklubilaisille B2B verkkokaupan mahdollisuuksista ja haasteista. Siispä järjestimme aamiaisseminariin tästä niin ajankohtaisesta ja tunteita herättävästä aiheesta!

B2B kaupan yrityksillä on omat haasteensa digitalisoituvassa maailmassa kuten esimerkiksi: Miten hallita massiivista tuotetietoa? Miten varmistaa tietojen löydettävyys? Miten parantaa tiedon laatua ja löydettävyyttä? Miten lisätä tarjouspyyntöjen ja tilausten määrää? Näihin ja moniin, moniin muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin paneuduttiin e21:n järjestämässä aamiaisseminaarissa.

Seminaarikutsut menivät Kauppakamarin johtajaklubin jäsenille ja oli hienoa nähdä kuinka moni ilmoittautui ja tuli paikalle (100% ilmoittautuneista)! Kiitos osallistujille!

Seminaari aloitettiin käsittelemällä tuotetiedon rakennetta ja sen merkitystä teknisen kaupan myynnissä. Keskusteluja käytiin mm. tuotetiedon hajanaisuuden ja manuaalisen (käsin tehtävän) hakemisen ja jakelun haasteista, ja etsimme yhdessä ratkaisuja siihen, miten asiaaa voisi helpottaa verkkoratkaisujen avulla. Yksi mahdollinen ratkaisu asiaan on tuotetiedon keskittäminen, tiedon rikastaminen yhdessä paikassa ja yhdellä järjestelmällä.

Paljon puhuttiin myös B2B kaupan ostamisen muutoksesta eli siitä, kuinka asiakkaat haluavat tehdä tuotevalintaa omatoimisesti paljon itsenäisemmin kuin aikaisemmin. Enää myyntiprosessi ei ala myyjän kontaktoinnilla vaan siitä, että asiakas on jo etukäteen hankkinut tietoa etukäteen erilaisia kanavia pitkin. Pärjätäkseen tässä kilpailussa B2B yritysten on ryhdyttävä tarjoamaan laajaa tuotetietoa verkon kautta ja tuotetiedon on myös löydyttävä hakukoneista.

Aamiaisseminaari oli täynnä innostusta ja todellista tahtoa ymmärtää B2B kaupan haasteet ja mahdollisuudet. Nyt ei voi väittää etteikö teknisen kaupan yritykset olisi täysillä mukana digitalisaatiossa!

e21 tulee järjestämään vastaavia tilaisuuksia jatkossakin. Jos sinä olet kiinnostunut osallistumaan, ota suoraan yhteyttä!

Julkaistu: 30.01.2015