Ainutlaatuinen asiakirjapalvelu

Sopimuslomake NET-palvelu sisältää rakennus- ja kiinteistöalan yhteisen sopimuskäytännön mukaiset asiakirjat. Palvelun taustalla on Rakennustieto-yhteisö, eli Rakennustietosäätiö RTS ja Rakennustieto Oy. Yhteisö edistää hyvää rakennustapaa toimimalla talonrakentamisen, talotekniikan, kiinteistönpidon sekä infra-alan tiedon tuottajana ja välittäjänä suunnittelusta ylläpitoon asti.

Helppo tapa hakea, täyttää ja arkistoida tärkeät lomakkeet

Sopimuslomake.netin asiakkaita ovat rakennus- ja kiinteistöalan kaikki toimijat, kuten suunnittelijat, rakennusliikkeet ja kiinteistöjä ylläpitävät yritykset sekä tahot. Palvelua käyttääkin yli 5000 eri asiakasta ja siellä tehdään noin 100.000 täyttöä vuodessa. Lomakepohjia on nelisensataa.

Verkkopalvelun johtoajatuksena on ollut helppokäyttöisyys. Käyttäjien on löydettävä helposti tarvitsemansa lomakkeet, täyttää sekä tulostaa ne ja niihin liittyvät sopimusehdot ja tehtäväluettelot. Tämän lisäksi Sopimuslomake.net on monen käyttäjäorganisaation ensisijainen ja myös ainoa sopimusarkisto. Siitä onkin tullut on rakennustoimialan laajasti hyväksymä ja käyttämä palvelu.

Rakennustieto Soplom

”Tyhmästä” lomakepohjasta älykkääseen asiakirjaan

Sopimuslomake NET nykyaikaistettiin käyttäjäpalautteen pohjalta. Tavoittena oli verkkopalvelun käytettävyyden parantaminen ja niinpä myös lomakkeet muuttuivat staattisesta pdf-dokumentista älykkääksi asiakirjaksi.

”Palvelu hyödyntää älykkäitä sopimuspohjia, joiden data tuodaan tarpeen mukaan muista järjestelmistä”, kertoo Rakennustiedon tuotetiedosta ja sopimusasiakirjoista vastaava liiketoimintajohtaja Kimmo Lehtonen. ”Näin hanketiedot saadaan kulkemaan kaikkiin asiakirjoihin samanlaisina”, Lehtonen jatkaa.

Uusia ominaisuuksia

Ensimmäinen lomakepalvelu julkaistiin jo vuonna 2004 ja toimi vuoteen 2020 moitteettomasti. e21 on ollut mukana rakentamassa ensimmäistä versiota sekä toimi projektitoimittajana kun palvelu uudistettiin täydellisesti vuonna 2021.

  • Lomakkeiden täyttötyökalu on uusittu: muokkaukset, navigointi, visuaalisuus
  • Hankekortti: kaikki tiedot löytyvät yhdestä paikasta
  • Työmaapäiväkirja: sähköinen hyväksyntä tehostaa työskentelyä
  • Haku: laajennettu kaikkia asiakirjoja koko sisällöstä
  • Maksuhistoria: tieto kaikista maksutapahtumista sekä kuittien tulostusmahdollisuus
  • Taustakirjastot ja teknologia päivitetty ja palvelu mobiilioptimoitu

e21 Avainhenkilöt

Mikko Särkikangas
Myyntijohtaja, partneri
Titiu Rajanto
Palvelumuotoilija
Jari Mononen
Vanhempi kehittäjä

Lisäkysymyksiä? Mikko vastaa mielellään!

Ota yhteyttä Mikkoon