Keskitetty tuotetiedon hallintaratkaisu

Fescon Oy on suurin suomalaisomisteinen laadukkaiden rakennusalan kuivatuotteiden ja niihin liittyvien tuotteiden ja ratkaisujen kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Yrityksen päätuotteita ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet.

Meillä on hinnastossamme yli 500 tuotetta ja tuotevalikoimamme lisääntyy koko ajan. Haimme pitkään ratkaisua, jolla saisimme koko tuotepaketin pidettyä hallussa. Kun e21:n henkilöt sitten kävivät täällä, meillä syttyi lamppu ja tajusimme, että tämä tuote on juuri etsimämme. Kellään muulla ei ollut valmiina pakettina vastaavaa.

- Kimmo Peltola, Toimitusjohtaja, Fescon

"Elämä ilman keskitettyä järjestelmää olisi hankalampaa"

Fesconin yli 500 eri tuotteen tuotetieto oli aikaisemmin hajallaan palvelimilla, netissä, hinnastoissa, ERPissä, tuoteselosteissa ja esitteissä. Tuotetiedon kerääminen, rikastaminen ja hallinta oli virheherkkää ja aikaa vievää toimintaa. Fescon etsi pitkään ratkaisua, jolla koko tuotepaketin pitäminen pysyisi hallussa.

Fescon valitsi e21:n toteuttamaan keskitetyn tuotetiedon hallintaratkaisun, sillä e21 oli ainoa, kenellä oli valmis paketti heidän tarpeisiinsa. Toteutetun ratkaisun tavoiteeksi asetettiin yrityksen laajan, mutta hajallaan olevan tuotetiedon hallinnan ja jakelun tehostaminen sekä tuotetiedon laadun parantaminen.

Fescon otti käyttöönsä e21:n SOLU-järjestelmän, joka toimii yrityksen keskitettynä tuotetiedon hallintajärjestelmänä (Product information management, PIM). Järjestelmässä hallitaan tuotevalikoimaa ja tuotetietoja viidellä kielellä. Tuotetietoa päivitetään päivittäin ja tieto julkaistaan automaattisesti valittuissa kanavissa. Tuotetiedon päivitysprosessi nopeutui merkittävästi ja julkaistava tiedon laatu parani, sillä kaikkiin kanaviin julkaistaan nyt sama tieto.

e21 suunnitteli ja toteutti myös Fesconin verkkopalvelun, johon tuotetiedon hallintajärjestelmä kytkeytyy. Tuotetiedon ja verkkopalvelun ylläpito hoituu yhdellä SOLU -järjestelmällä eikä eri järjestelmien yhteenliittämisestä aiheutunut ylimääräistä työtä.

Fescon Case

Haimme toimittajaa, jolla on erinomainen rakennustuoteteollisuuden ymmärrys, tarpeeseemme parhaat ratkaisut ja kenen kanssa yhteistyö tuntuu luontevalta. e21 täytti kaikki nämä kriteerit ja uskomme, että saamme tästä yhteistyöstä vielä paljon tehoja omaan toimintaamme.

- Kimmo Peltola, Toimitusjohtaja, Fescon

Taiton automatisointi ja määrälaskurit

Fescon otti käyttöön myös SOLUn web-to-print työkalun eli Taiton automatisoinnin. Työkalun avulla myyjien on helppo ladata itselleen päivitetyillä tiedoilla olevat tuoteselosteet ja hinnastot suoraan verkosta.

Taiton automatisoinnin lisäksi tuotteiden valinnan tueksi toteutettiin märkätilalaskurit ja ohutrappauslaskurit, jotka helpottavat ja nopeuttavat tuotekokonaisuuksien valintaa. Laskureiden avulla on helpompi ennakoida ainemenekin määrää.

Myynnin työkalut

Tulokset

Uusi verkkopalvelu mahdollisti sen, että asiakkaat voivat hankkia tarvitsemansa tiedon suoraan verkosta, milloin vain ja missä vain. Fesconille tämä tarkoittaa isoa ajallista säästöä kun asiakkaalle ei tarvitse enää hakea ja toimittaa yksittäisiä tietoja. Yksi merkittävä asia on myös jaettavan tiedon laadun parantuminen, kun tuotteista julkaistavan tiedon rakenne ja malli on vakio. Lopputuloksena on enemmän kauppaa ja tyytyväiset asiakkaat.

Välitöntä yhteistyötä

Yhteistyö Fesconin ja e21:n välillä alkoi jo vuonna 2015. Erinomaisesti sujuneen yhteistyön myötä Fesconin laajat tuotetiedot ovat tällä hetkellä ajan tasalla ja hyvin hallittavissa. Keskitetty järjestelmä on vähentänyt sähläystä, uudelleen tekemistä ja ihmettelyä siitä, mistä oikea tieto löytyy.

"Yhteistyö on ollut välitöntä ja helppoa. Pääsimme heti sujuvasti alkuun. Heidän etunsa oli se, että heillä oli kokemusta rakentamispuolelta ja rakennustuoteteollisuudesta. Se helpotti yhteistyön alkamista todella paljon", Peltola aloittaa ja jatkaa: "e21:n kanssa yhteistyö on toiminut harvinaisen hyvin."

Kiinnostuitko? Lue lisää:

e21 Avainhenkilöt

Mikko Särkikangas
Myyntijohtaja, partneri
Theo Martin
Palvelumuotoilija
Yves Garcia
Kehittäjä

Lisäkysymyksiä? Mikko vastaa mielellään!

Ota yhteyttä Mikkoon