Myyntikonfiguraattori - myyjille ja jälleenmyyjille

Onko asiakaskohtaisten tarjousten ja tuotekokonaisuuksien hallitseminen työlästä? Aloitatko uusien tarjousten tekemisen alusta, vaikka vastaavanlaisia tarjouksia on tehty aikaisemminkin? 

Case Icopal
Nopeaa ja helppoa tarjouslaskentaa

"Kun teollisuuden ja teknisten tuotteiden myynti tapahtuu urakoitsijoiden ja vaikka rautakauppojen kautta, haasteena on usein menekin laskenta tarjousvaiheessa. Laskenta on työlästä ja vaatii erityisosaamista, jota kaikilla tarjouslaskentaa tekevillä ei ole. Tämä aiheuttaa tarjousten laadun vaihtelua ja menekin ennustettavuuden vaikeaa hallintaa. Asiakkaalle tilanne aiheuttaa kohtuuttoman pitkää odottelua. Ratkaisu menekin laskentaan on Tuotevalitsin."

Tuotevalitsin toimii myyjien myyntikonfiguraattorina

Tuotevalitsin auttaa asiakaskohtaisten tarjousten ja tuotekokonaisuuksien hallinnassa. Tuotevalitsimen avulla myyjä laskee tuotteiden menekit ja hinnat sekä tekee niistä nopeasti asiakaskohtaiset tarjoukset. Tuotevalitsin yhdistää kaikki tarjous-tilausprosessissa tarvittavat tiedot ja helpottaa merkittävästi merkittävästi myyjän työtä.

Tuotevalitsin auttaa myyjää selvittämään asiakkaan tarpeen ja kertoo, mitä tietoja tarvitaan tarvittavan ratkaisun valitsemiseksi. Valitsin ohjaa myyjää visualisoiden vaihe vaiheelta lisäämään tarvittavan määrän tuotteita / komponentteja. Näin se sekä nopeuttaa tarjouksen tekemistä että vähentää virheiden riskiä.

Myyntikonfiguraattorin hyödyt

Nopeuttaa tuotteiden konfigurointia

Myyntikonfiguraattori kertoo mitä tietoja tarvitaan sekä konfiguroi ja visualisoi tuotteet automaattisesti tiedon pohjalta asiakastapaamisen yhteydessä. 

Vähentää virheitä

Työkalu vähentää käsityön tarvetta, jolloin myös virheiden todennäköisyys pienenee. 

Parantaa asiakaspalvelua

Myyntikonfiguraattori ohjaa ja visualisoi monimutkaisetkin tuotteet ja ratkaisut asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Tällöin myös kommunikointi asiakkaan kanssa paranee.

Tarpeen mukainen tuotanto

Työkalulla saat konfiguroitua valmiit asiakastilaukset, jolloin valmistat vain tilatut tuotteet. Varastoa ei tarvitse täyttää ennustamisella. 

Uudet tuoteideat

Voit tarkastella asiakkaiden suosimia tuotekomponentteja ja tuotekokonaisuuksia, ja parantamaan haluttujen tuotteiden saatavuutta ja käytettävyyttä. Voit saada myös uusia liiketoimintaideoita suosituimmista tuotevariaatioista.

 

 

 

Tehostaa tarjouslaskentaa

Myyntikonfiguraattori toimii myyjän tarjous- ja hinnoittelutyökaluna, joka nopeuttaa tilausten käsittelyä sekä vähentää teknisen osaamisen merkitystä.

Poistaa työllistävät tuotekyselyt

Työkalua voidaan käyttää joko myyjän kanssa tai asiakas voi käyttää sitä itsenäisesti. Myynti voi työkalua käyttämällä keskittyä myymiseen ja monimutkaisiin ratkaisutoimituksiin, kun rutiinityöt vähenevät. Ostamisen helppous sitouttaa asiakkaan yritykseen. Työkalun avulla voidaan palvella kansainvälistä jälleenmyyntiä ajasta ja paikasta riippumatta. 

Kevyt ja helposti integroitava ratkaisu

Myyntikonfiguraattori on suunniteltu myynnin ja ostamisen helpottamiseen. Sen käyttöönotto ei ole raskas IT-projekti, vaan kevyt ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille. Autamme sinua heittämään Excel tiedostot roskiin ja integroimaan työkalun yrityksesi taustajärjestelmiin (ERP, CRM ym.). Työkalu on suunniteltu valmistavan teollisuuden tarpeiden pohjalta.

Opas Tuotevalitsimen suunnitteluun

Lataa maksuton pikaopas verkkopohjaisen tuotekonfiguraattorin suunnittelemiseen. Oppaassa kerrotaan, mitä hyötyjä yritykselle ja asiakkaalle on Tuotevalitsimesta.

Lataa maksuton Tuotevalitsin opas

Blogi

12.04.2021

Mitä häiriökysyntä tarkoittaa B2B-myynnissä

Kun työntekijöiden aika menee palvelun tarjoamiseen liittyvien valuvikojen korjaamiseen, se nostaa palvelun tuottajan kustannuksia. Tätä kuvataan sanalla häiriökysyntä.
Lue lisää

11.03.2021

Kasvua jälkimarkkinoinnin digitalisoinnista

Tarjoatko asiakkaillesi palveluita myös tuotteen toimituksen jälkeen? Esimerkiksi tuotteiden huolto- ja/tai varaosapalvelua? Olisiko asiakassuhteen jälkimarkkinointi yrityksellesi alue, joka tukisi ja kas....
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö, palaamme asiaan mahdollisimman pian!