Katesimulaattori mallintaa hintamuutoksen vaikutuksen katteeseen

Kasvua verkosta

B2B-myynnin avuksi suunnitellun katesimulaattorin avulla myyjät voivat mallintaa hintamuutoksen vaikutusta tuotteen katteeseen. Kun tuotteen hinta muuttuu esimerkiksi valmistajan toimesta, myyjä voi työkalun avulla nähdä hintamuutoksen vaikutuksen suhteutettuna haluttuun katteeseen. Katesimulaattoriin voidaan asettaa mm. yrityksen tai tuotteen tavoitekate, joka kertoo myyjälle neuvotteluvaran asiakashinnoille.

Katesimulaattori korvaa B2B-myynnissä käytetyt työläät ja virheherkät Excel-taulukot. Se on yrityksen hinnoittelumalliin räätälöitävä ratkaisu, jonne syötetään esim. ERP:stä tai Excelistä halutut asiakas- ja tuotetiedot. Työkalussa on helppo poimia ja valita halutut tiedot, jotka näytetään visuaalisesti yksinkertaisessa muodossa. Näin myyjien on kätevä muokata dataa, valita omia asiakkaitaan tai tuotteita sekä simuloida hinnan muutoksen vaikutuksia tuotteen katteeseen. Tehdyt muutokset voidaan päivittää takaisiin esim. ERP:iin, kun hinnat on sovittu asiakkaan kanssa.

Katesimulaattori pähkinänkuoressa

  • näyttää hintamuutoksen vaikutuksen haluttuun katteeseen verrattuna
  • auttaa myyjää esimerkiksi vuosisopimusten hinnoittelussa
  • sopii erilaisiin hinnoittelumalleihin: kustannuspohjaisiin, listahintapohjaisiin jne.
  • osoittaa visuaalisesti positiiviset tai negatiiviset katteet
  • auttaa välttämään hinnoittelun virheitä
  • tuottaa yrityksen visuaalisen ilmeen mukaisen hinta-dokumentin (pdf) lähetettäväksi asiakkaalle.

Blogi

12.04.2021

Mitä häiriökysyntä tarkoittaa B2B-myynnissä

Kun työntekijöiden aika menee palvelun tarjoamiseen liittyvien valuvikojen korjaamiseen, se nostaa palvelun tuottajan kustannuksia. Tätä kuvataan sanalla häiriökysyntä.
Lue lisää

11.03.2021

Kasvua jälkimarkkinoinnin digitalisoinnista

Tarjoatko asiakkaillesi palveluita myös tuotteen toimituksen jälkeen? Esimerkiksi tuotteiden huolto- ja/tai varaosapalvelua? Olisiko asiakassuhteen jälkimarkkinointi yrityksellesi alue, joka tukisi ja kas....
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö, palaamme asiaan mahdollisimman pian!