Fescon Oy - keskitetty tuotetiedon hallintaratkaisu

Ref thumb fescon

Fescon Oy on laadukkaiden rakennusalan kuivatuotteiden ja niihin liittyvien tuotteiden ja ratkaisujen kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Yrityksen päätuotteita ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet.

"Haimme toimittajaa, jolla on erinomainen rakennustuoteteollisuuden ymmärrys, tarpeeseemme parhaat ratkaisut ja kenen kanssa yhteistyö tuntuu luontevalta. e21 täytti kaikki nämä kriteerit ja uskomme, että saamme tästä yhteistyöstä vielä paljon tehoja omaan toimintaamme.”, kertoo Fesconin toimitusjohtaja Kimmo Peltola.

Tuotetiedonhallinta ja verkkopalvelut

Fesconin tuotetieto oli aikaisemmin hajallaan netissä, hinnastossa, ERPissä, tuoteselosteissa ja esitteissä. Tuotetiedon kerääminen, rikastaminen ja hallinta oli virheherkkää ja aikaa vievää toimintaa. Toteutetun verkkoratkaisun tavoiteeksi asetettiinkin yrityksen laajan, mutta hajallaan olevan tuotetiedon hallinnan ja jakelun tehostaminen sekä tuotetiedon laadun parantaminen.

Fescon käyttää SOLU-järjestelmää, joka toimii nyt yrityksen keskitettynä tuotetiedon hallintajärjestelmänä (Product information management, PIM). Järjestelmässä hallitaan tuotevalikoimaa ja tuotetietoja viidellä kielellä. Tuotetietoa päivitetään päivittäin ja tieto julkaistaan automaattisesti valittuihin kanaviin. Tuotetiedon päivitysprosessi nopeutui merkittävästi ja julkaistava tiedon laatu parani, sillä kaikkiin kanaviin julkaistaan samaa tietoa.

e21 suunnitteli ja toteutti myös Fesconin verkkopalvelun, joka kytkettiin tuotetiedon hallintajärjestelmään. Tuotetiedon ja verkkopalvelun ylläpito hoituu nyt yhdellä SOLU -järjestelmällä eikä eri järjestelmien yhteenliittämisestä aiheutunut ylimääräistä työtä.

SOLU on innovatiivinen ratkaisu myynnin ja asioinnin verkkopalveluiden toteuttamiseen. Se on rakennettu erityisesti teollisuuden ja teknisen kaupan yritysten suurten tuotevalikoimien ja laajojen tuotetietojen hallinnan tarpeisiin. SOLU kattaa yrityksen kaikki verkkopalvelutarpeet eli yhdistää tuotetiedon hallinnan, tarjous- ja tilausjärjestelmän, kuvapankin ja verkkosivut ja/tai -kaupan. Voit ottaa käyttöösi joko koko paketin tai tarvitsemasi osa-kokonaisuudet.

 

Fescon web mobile

"Fescon on loistava esimerkki eteenpäin pyrkivästä rakennusalan yrityksestä, joka tiedostaa digitaalisuuden haasteet ja mahdollisuudet. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä heidän kanssaan”, toteaa e21:n toimitusjohtaja Marko Rautakoura.

Taiton automatisointi

Fescon taiton automatisointi

Fescon otti käyttöön myös SOLUn web-to-print työkalut eli Taiton automatisoinnin. Työkalun avulla myyjien on helppo ladata itselleen päivitetyillä tiedoilla olevat tuoteselosteet ja hinnastot suoraan verkosta.


Määrälaskurit

Fesconille toteutettiin myös märkätilalaskurit ja ohutrappauslaskurit, jotka helpottava tuotekokonaisuuksien valintaa.

Fescon ohutrappauslaskuri

Tulokset

Uusi verkkopalvelu mahdollisti sen, että asiakkaat voivat hankkia tarvitsemansa tiedon suoraan verkosta, milloin vain ja missä vain. Fesconille tämä tarkoittaa isoa ajallista säästöä kun asiakkaalle ei tarvitse enää hakea ja toimittaa yksittäisiä tietoja. Yksi merkittävä asia on myös jaettavan tiedon laadun parantuminen, kun tuotteista julkaistavan tiedon rakenne ja malli on vakio. Lopputuloksena on enemmän kauppaa ja tyytyväiset asiakkaat.


Ota yhteyttä, niin kerron lisää

Mikko Särkikangas Sales Director, Partner +358 400 807 503 mikko@e21.fi

Blogi

24.09.2018

Asiakaskohtainen tuoteluettelo napin painalluksella

Nythän on se aika vuodesta kun teollisuuden ja teknisen kaupan yritykset painivat erilaisten hinnastojen, tuoteluetteloiden, esitteiden ja muiden printtimateriaalien suunnittelun ja tuotannon kanssa.
Lue lisää

17.09.2018

Hyvä B2B-myyjä tietää kilpailijoiden hinnat - entä hyvä asiakas?

Monet B2B-yritykset piilottavat hintatietonsa aivan turhaan. Läpinäkyvällä hinnoittelulla on mahdollista parantaa asiakaskokemusta ja palvella myös niitä asiakkaita, joihin myynnin aika ei riitä. Lue lisä....
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö, palaamme asiaan mahdollisimman pian!