Poistuuko verkkopalvelusi Googlen mobiilihausta?

Huhtikuun 21. päivä Google päivittää hakualgoritminsa siten, että mobiiliystävälliset sivustot sijoittuvat hakutuloksissa paremmin kuin sivustot, joita ei ole optimoitu mobiilikäyttöön. Muutos koskee luonnollisesti vain mobiilisti (eli kännykällä tai tabletilla) tehtyjä hakuja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos sivustosi ei täytä Googlen määritelmiä mobiiliystävällisestä palvelusta, sivuston löydettävyys tulee merkittävästi huononemaan (tai pahimmassa tapauksessa katoamaan Googlen hakutuloksista, mutta sen todennäköisyys on pieni).

Pitäisikö sinun olla huolissasi? Kyllä! Kuten jo viime vuoden lopulla kirjoitimme, mobiilikäyttäjien määrä ylittää useimmilla B2B verkkomyynnin sivustoilla jo 10% ja osa palveluista lähestyy 20%:n rajaa. Ja osuus kasvaa jatkuvasti.

Ongelma on kuitenkin helppo ratkaista tilaamalla sivustolle responsiivinen ratkaisu e21:ltä. Muokkaamme sivuston sellaiseksi, että layout muovautuu käytettävän päätelaitteen mukaisesti ja sama sivusto toimii optimaalisesti kaikilla eri kokoisilla näytöillä. Varmistamme, että teksti säilyy luettavana ja linkit klikattavina, ja että sivusto täyttää Googlen määritelmät mobiiliystävällisestä palvelusta. Näin sivuston löydettävyys säilyy jatkossakin.

Yksi hyvä esimerkki mobiiliystävällisestä verkkokaupasta on e21:n toteuttama Liunen palvelu, jossa kotitaloudet ja pienrakentajat voivat tilata mittatarkkoja Liune-tuotteita suoraan kotiovelle. Koko ostoprosessi on optimoitu mobiililaitteille, maksamista myöten.

Liune mobiili responsiivinen e21 www-sivu Mobiiliystävällinen e-kauppa

Testaa sivustosi

Testaa oman sivustosi mobiiliystävällisyys Googlen työkalulla jo tänään: Google/mobile-friendly. Jos tulos mietityttää, kysy meiltä lisätietoa!


Ota yhteyttä!

Mikko Särkikangas Sales Director, Partner +358 400 807 503 mikko@e21.fi
31.03.2015

Aiheet

Arkisto

Jätä yhteydenottopyyntö, palaamme asiaan mahdollisimman pian!